NIEUWS

17-7-2019:

Drempels in de Polderdijk

Van 25 juli tot en met 2 augustus 2019 voert de gemeente werk uit aan de Polderdijk.
Er komen verkeersdrempels op deze dijk.

 Wat merkt u van het werk?

  • Op 29 en 30 juli brengt de aannemer het asfalt en de markeringen aan. Tussen 6.30 en 17.00 uur is de dijk daarom voor al het verkeer afgesloten. Rij deze dagen via Elten of de Batavenweg.

Op de andere dagen blijft de dijk bereikbaar voor al het verkeer. Hou rekening met wat vertraging. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat de aannemer op een van de twee rijbanen bezig is.

Waarom drempels?

Uit het verkeersonderzoek dat wij op deze dijk gehouden hebben, blijkt dat er gemakkelijk te hard gereden kan worden. Dat is niet veilig voor de verschillende verkeersgebruikers op de Polderdijk.

In overleg met de dorpsraad is gekeken naar de beste oplossing om het verkeer te remmen.

Vragen?

Heeft u vragen dit werk? Neem dan contact op met Edwin Jacobs via telefoonnummer (0316) 595 111 of stuur een mail naar e.jacobs@zevenaar.nl.

=========================================================================

12-6-2019:
19 juni 2019 van 19.00 tot 20.00 uur: Proefsluiting coupure Tuindorp

Woensdag 19 juni sluit Waterschap Rijn en IJssel de coupure Tuindorp tijdelijk af.
Deze coupure is een doorgang in de waterkering rondom Tuindorp, waar de Bijlandseweg de dijk kruist. Bij hoge waterstanden op de Rijn sluit het waterschap deze coupure met twee grote stalen schotten om de bewoners van Tuindorp te beschermen tegen hoogwater.

Gemeente Zevenaar bereidt een reconstructie van de Bijlandseweg voor.
Deze weg is op 19 juni afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Het waterschap maakt van deze gelegenheid gebruik om de proefsluiting van de coupure te oefenen, omdat dan de overlast voor de achterliggende bewoners en bedrijven zo klein mogelijk is.  Bewoners kunnen tijdens de proefsluiting Tuindorp via de omleiding verlaten.

27-3-2019:
BRUG-AFSLUITING bij de Bijland/Swaenebloem ZATERDAG 30 MAART 8.00-17.00 uur.

15-3-2019:
LET OP!  Wegwerkzaamheden.. tja daar sta je dan..
Op de site van de gemeente vind je de actuele informatie:
https://www.zevenaar.nl/werkzaamheden-aan-het-spoor-weekendafsluiting-23-en-24-maart

Er is ook een nieuwe site : https://www.opweginzevenaar.nl  hier kun je ook een app downloaden voor android of apple smartphone.

Het valt ons overigens ook op dat sommige mensen de verkeersborden bij de wegversmalling bij de grenswinkel niet respecteren.. Het verkeer vanuit Elten heeft voorrang op het verkeer vanuit Lobith.. Het negeren van voorrang kan een dure aangelegenheid worden..

22-1-2019:
MANTELZORG
Kijk op   https://www.zevenaar.nl/mantelzorg
Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. Caleidoz kan u hierbij ondersteunen. Lees meer op de website van de gemeente middels bovenstaande link. Ook vindt u hier informatie over het Mantelzorgcompliment.  Het persbericht kunt u hier bekijken.

20-11-2018:
WIJZIGING IN GEPLANDE WERKZAAMHEDEN | Vanwege de lage nachttemperatuur kunnen de geplande werkzaamheden aan de Bijlandseweg in Tolkamer en aan de veerdam in Pannerden deze week niet doorgaan. De werkzaamheden worden nu in het vroege voorjaar van 2019 uitgevoerd. We informeren je als de exacte data bekend zijn.

Werkwerkzaamheden maand november in gemeente Zevenaar

Op veel plekken Zevenaar is onderhoud aan het asfalt nodig. De weg is slechter geworden en zijn scheuren of zelfs gaten in het wegdek. Daarom werken we de komende weken aan de weg. Alle  werkzaamheden voeren we in drie weken uit. We starten op 5 november en verwachten op 30 november klaar te zijn.

Overzicht werkzaamheden

Week Plaats Straten Werk
45 Lobith Batavenweg Fietspad
Tolkamer s’-Gravenwaardsedijk Fietspad
Zevenaar Kloosterpad  tot aan de Sleeg Fiets- en voetpad
46 Zevenaar Rotonde Groessenseweg tot aan Hoevestraat Rijbaan en fietsstroken
Zevenaar Oliemolen Rijbaan
Pannerden Berghoofdseweg Fietspad
Pannerden Hoogeweg Rijbaan
47 Tolkamer Bijlandseweg Rijbaan
Pannerden Veerdam Rijbaan
48 Pannerden Lobberdenseweg Rijbaan
Giesbeek Zwalmstraat Rijbaan
Giesbeek Barlestraat Rijbaan

Tijdens de werkzaamheden leest u op onze infopagina in de Zevenaar Post de planning en eventuele omleidingen voor de volgende week.  

Hinder

Het werk geeft tijdelijk hinder. Zodra het werk het toelaat, geven wij de rij-  of fietspaden weer vrij. Wij doen er alles aan om hinder voor u zoveel mogelijk te voorkomen of tijdelijk praktisch op te lossen.

Als een omleidingsroute nodig is voor het werk, dan geven we dat aan bij de weg. Om het verkeer in goede banen te leiden en voor uw veiligheid zijn er verkeersregelaars aanwezig tijdens het werk.

Wegwerkzaamheden week 45

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november vernieuwen  wij het asfalt op de volgende plaatsen:

Lobith fietspad Batavenweg gedeelte tussen de Herwensedijk en de Halve Maan omleiding via ’s-Gravenwaardsedijk
Tolkamer fietspad ’s-Gravenwaardsedijk gedeelte tussen de Herwensedijk en de Zwarteweg omleiding via de Batavenweg
Zevenaar fiets/voetpad Kloosterpad gedeelte tussen Kloosterpad en de Sleeg

Werkzaamheden Brunsbrug Herwen

Publicatiedatum:

26 oktober 2018

Aan de Brunsbrug is Herwen is onderhoud nodig. De provincie Gelderland heeft recent onderzoek gedaan waar precies onderhoud nodig is en hoe dit het beste uitgevoerd kan worden. De planning voor renovatie van de brug is klaar. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, voert de provincie de werkzaamheden in twee fases uit.

Fase 1: 5 t/m 9 november 2018

Van maandag 5 november tot en met uiterlijk vrijdag 9 november wordt het voorbereidende werk gedaan. Er is dan een halve rijbaan afgesloten, verkeer in beide richtingen rijdt daarom over één rijstrook. Fietsers richting Herwen worden omgeleid over het fietspad richting Babberich, waardoor deze tijdelijk in twee richtingen wordt gebruikt.

Fase 2:  11 november en 2 december 2018

Op twee zondagen voert de provincie het onderhoud uit. Het autoverkeer wordt hierbij gedurende de gehele zondag over de parallel gelegen brug geleid. Fietsers richting Herwen worden over het fietspad richting Babberich omgeleid.
Er wordt gewerkt op zondag 11 november van 8:00 uur tot maandag 12 november 6:00 uur en op zondag 2 december van 8:00 tot maandag 3 december 6:00 uur.
Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan wordt op zondag 11 november en/of zondag 9 december verder gewerkt.

Meer informatie

Provincie Gelderland, telefoonnummer (026) 359 99 99, www.provincie.nl

E-mail: gemeente@zevenaar.nl – Telefoon (0316) 595 111

Bezoekadres: Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar

Postadres: Postbus 10, 6900 AA Zevenaar

 

Advertenties