NIEUWS

15-3-2019:
LET OP!  Wegwerkzaamheden.. tja daar sta je dan..
Op de site van de gemeente vind je de actuele informatie:
https://www.zevenaar.nl/werkzaamheden-aan-het-spoor-weekendafsluiting-23-en-24-maart

Er is ook een nieuwe site : https://www.opweginzevenaar.nl  hier kun je ook een app downloaden voor android of apple smartphone.

OUD nieuws.. in Elten moet je ook opletten : je kunt dus wel bij het spoor van Elten naar Lobith maar omgekeerd gaat het wat lastiger.. dan moet je eerst een stukje naar rechts..

Het valt ons overigens ook op dat sommige mensen de verkeersborden bij de wegversmalling bij de grenswinkel niet respecteren.. Het verkeer vanuit Elten heeft voorrang op het verkeer vanuit Lobith.. Het negeren van voorrang kan een dure aangelegenheid worden..

22-1-2019:
MANTELZORG
Kijk op   https://www.zevenaar.nl/mantelzorg
Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. Caleidoz kan u hierbij ondersteunen. Lees meer op de website van de gemeente middels bovenstaande link. Ook vindt u hier informatie over het Mantelzorgcompliment.  Het persbericht kunt u hier bekijken.

20-11-2018:
WIJZIGING IN GEPLANDE WERKZAAMHEDEN | Vanwege de lage nachttemperatuur kunnen de geplande werkzaamheden aan de Bijlandseweg in Tolkamer en aan de veerdam in Pannerden deze week niet doorgaan. De werkzaamheden worden nu in het vroege voorjaar van 2019 uitgevoerd. We informeren je als de exacte data bekend zijn.

Werkwerkzaamheden maand november in gemeente Zevenaar

Op veel plekken Zevenaar is onderhoud aan het asfalt nodig. De weg is slechter geworden en zijn scheuren of zelfs gaten in het wegdek. Daarom werken we de komende weken aan de weg. Alle  werkzaamheden voeren we in drie weken uit. We starten op 5 november en verwachten op 30 november klaar te zijn.

Overzicht werkzaamheden

Week Plaats Straten Werk
45 Lobith Batavenweg Fietspad
Tolkamer s’-Gravenwaardsedijk Fietspad
Zevenaar Kloosterpad  tot aan de Sleeg Fiets- en voetpad
46 Zevenaar Rotonde Groessenseweg tot aan Hoevestraat Rijbaan en fietsstroken
Zevenaar Oliemolen Rijbaan
Pannerden Berghoofdseweg Fietspad
Pannerden Hoogeweg Rijbaan
47 Tolkamer Bijlandseweg Rijbaan
Pannerden Veerdam Rijbaan
48 Pannerden Lobberdenseweg Rijbaan
Giesbeek Zwalmstraat Rijbaan
Giesbeek Barlestraat Rijbaan

Tijdens de werkzaamheden leest u op onze infopagina in de Zevenaar Post de planning en eventuele omleidingen voor de volgende week.  

Hinder

Het werk geeft tijdelijk hinder. Zodra het werk het toelaat, geven wij de rij-  of fietspaden weer vrij. Wij doen er alles aan om hinder voor u zoveel mogelijk te voorkomen of tijdelijk praktisch op te lossen.

Als een omleidingsroute nodig is voor het werk, dan geven we dat aan bij de weg. Om het verkeer in goede banen te leiden en voor uw veiligheid zijn er verkeersregelaars aanwezig tijdens het werk.

Wegwerkzaamheden week 45

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november vernieuwen  wij het asfalt op de volgende plaatsen:

Lobith fietspad Batavenweg gedeelte tussen de Herwensedijk en de Halve Maan omleiding via ’s-Gravenwaardsedijk
Tolkamer fietspad ’s-Gravenwaardsedijk gedeelte tussen de Herwensedijk en de Zwarteweg omleiding via de Batavenweg
Zevenaar fiets/voetpad Kloosterpad gedeelte tussen Kloosterpad en de Sleeg

Werkzaamheden Brunsbrug Herwen

Publicatiedatum:

26 oktober 2018

Aan de Brunsbrug is Herwen is onderhoud nodig. De provincie Gelderland heeft recent onderzoek gedaan waar precies onderhoud nodig is en hoe dit het beste uitgevoerd kan worden. De planning voor renovatie van de brug is klaar. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, voert de provincie de werkzaamheden in twee fases uit.

Fase 1: 5 t/m 9 november 2018

Van maandag 5 november tot en met uiterlijk vrijdag 9 november wordt het voorbereidende werk gedaan. Er is dan een halve rijbaan afgesloten, verkeer in beide richtingen rijdt daarom over één rijstrook. Fietsers richting Herwen worden omgeleid over het fietspad richting Babberich, waardoor deze tijdelijk in twee richtingen wordt gebruikt.

Fase 2:  11 november en 2 december 2018

Op twee zondagen voert de provincie het onderhoud uit. Het autoverkeer wordt hierbij gedurende de gehele zondag over de parallel gelegen brug geleid. Fietsers richting Herwen worden over het fietspad richting Babberich omgeleid.
Er wordt gewerkt op zondag 11 november van 8:00 uur tot maandag 12 november 6:00 uur en op zondag 2 december van 8:00 tot maandag 3 december 6:00 uur.
Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan wordt op zondag 11 november en/of zondag 9 december verder gewerkt.

Meer informatie

Provincie Gelderland, telefoonnummer (026) 359 99 99, www.provincie.nl

E-mail: gemeente@zevenaar.nl – Telefoon (0316) 595 111

Bezoekadres: Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar

Postadres: Postbus 10, 6900 AA Zevenaar

 

Advertenties